Filter
Storleken på vår provision har även inflytelse på sorteringen.

Snabblån

Ett snabblån är till för dig som önskar låna upp till 350000 kr utan att använda mängder av tid och energi på att finna det lån som är mest fördelaktigt för dig.

Låna pengar snabbt och enkelt

Ett snabblån har en kort och snabb behandlingstid och träder således snabbt i kraft. En av de många fördelarna med att låna pengar online är alltså den korta behandlingstiden och lättillgängligheten.

Hos vissa kreditorer är behandlingstiden så kort att ansökta belopp betalas ut till ansökarens bankkonto redan samma dag som ansökan skickats, kreditvärderingen blivit godkänd och du som lånsökare accepterat och sänt tillbaka låneerbjudandet.

Lånemarknaden kan vara en djungel, därför har vi på billigeforbrugslån.dk gjort det enklare för dig som lånsökare att få en överblick över marknaden för snabblån, konsumentlån, minilån och liknande.

Vi har samlat de bästa kreditorerna med de bästa låneerbjudanden här på sidan så du, med enbart ditt Bank ID, snabbt och enkelt kan ansöka om ett snabblån hos den långivare som är mest fördelaktig för dig.

Bli beviljad ett snabblån

De flesta svenskar kan bli beviljade ett snabblån enbart genom att uppfylla följande fyra kriterier:

  • Du ska vara myndig (var uppmärksam på att några kreditorer kan ha åldersgräns vid 20 år istället för 18 år)
  • Du ska ha fast inkomst i form av lön, bidrag, pension eller liknande.
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige. Det är dock inte ett krav att du ska äga en egendom.
  • Du får inte ha några skulder hos kronofogden

Ekonomi och avdrag

Uppfyller du de få kriterierna blir du värderad av kreditorerna och blir med största sannolikhet bli beviljad ett lån. Kort efter att din ansökan blivit godkänd blir du tillsänd ett låneerbjudande som är skräddarsytt till dig och din månadsbudget. Långivaren anpassar låneerbjudandet, räntorna och avbetalning till dina månadskostnader, inkomster och utgifter, för att försäkra sig om att du kan upprätthålla en sund ekonomi där du både har möjlighet för att betala av lånet men också har ekonomiskt utrymme utöver det.

Att upprätthålla en sund ekonomi med ett realistiskt utrymme är en fördel för dig som lånesökare för att du inte ska låna mer än du har möjlighet för att betala tillbaka utan allt för höga omkostnader.

Det ingående avbetalningsavtalet ska alltså hållas för att undgå att få en betalningsanmärkning. En sådan åtgärd bör till högsta grad undvikas, då det ger markanta ekonomiska begränsningar i framtiden.

Låna pengar till det bästa priset

För att hitta det bästa och billigaste lånet för just dig kan du på här på billigeforbrukslån.dk snabbt och enkelt få en överblick över marknadens bästa snabblån.

När du ska hitta det lån som är mest fördelaktigt för dig tittar du som utgångspunkt på lånets ränta.

Det viktigaste när du ska jämföra de olika låneerbjudandena är dock att jämföra lånens effektiva ränta.

Effektiv ränta inkluderar lånets ränta men också de tillhörande omkostnader i samband med ett lån. Ju lägre effektiv ränta desto billigare är lånet.

För att hitta det billigaste lånet med lägsta omkostnader ska du välja det låneerbjudande med det lägsta effektiva räntan.

Vem kan teckna ett snabblån

Alla som är 18 år eller mer kan teckna ett snabblån. Man kan alltså beviljas ett snabblån även om man endast är 18 år gammal. Dessutom kan man också teckna ett snabblån även om man inte har en hög inkomst. Men det är inte alla som kan teckna alla sorters snabblån. Det är därför viktigt att man som konsument bekantar sig med de krav som ställs på en låntagare innan man ansöker om ett lån. Om man gör detta kommer man att uppleva en mycket snabbare handläggning.

De olika långivarna som erbjuder snabblån har också olika villkor till deras ansökare. Därför kommer man ofta att uppräcka att man beviljas hos en långivare medan man hos en annan kan nekas till ett lån. Om man börjar med att bekanta sig med kraven innan man skickar en låneansökan kan man nøja sig med att ansöka om lån där man uppfyller kraven och därför sparar man mycket tid och resurser.

Orsaken att långivarna ställer krav till deras kunder är att de vill säkerställa att kunden kan återbetala lånet. Det låter skrämmande men det är det inte alls. Det är faktiskt en bra säkerhetsåtgärd att långivarna ställer vissa krav till deras kunder. Med kraven som ställs blir långivarna säkra på att du är kapabel att klara din återbetalning i tid. Om kunden inte kan betala tillbaka sitt lån i tid har långivaren rätten att påföra extra avgifter och räntor på lånet. När man blir ekonomisk kontrollerad innan man lånar pengar är man bättre ställd för att kunna betala tillbaka sitt lån i tid och på det sättet undgå onödiga avgifter och andra kostnader på ens lån.

De krav som ofta ställs handlar om ålder eller inkomst. Det är alltid ett krav att man ska ha fyllt minst 18 år innan man kan låna pengar. Vissa långivare kräver dock att deras kunder ska ha en ännu högre ålder för att kunna låna. Det ska dock påpekas att det finns långivare som gärna lånar ut pengar även om du är väldigt ung. För att det ska bli lättare att få koll på vem som ställer vilka krav på ålder har vi samlat de olika långivarna i vårt jämförelsesschema. Här kan man se om en långivare har ett åldersmässigt krav till sina kunder och hur stort det kravet då är.

Som sagt ställs det också ofta krav på ens inkomst. Det handlar ofta om att man bara ska kunna visa att man har en form för inkomst och det är något som de flesta kan redogöra för. Men vissa långivare kräver även att deras kunder har en inkomst som är på ett visst nivå. Kravet är oftast högre på ens inkomst ju mer pengar man vill låna. Därför är det en bra idé att man undersöker kraven på inkomst om man vill låna mycket pengar. Det kan t.ex. vara om man vill låna mer än 100.000 kr. Vi har på denna hemsida samlat information om långivarnas krav på kundens inkomst. Man hittar kraven i samma jämförelsesschema som nämnt tidigare.

Hvad sker der hvis jeg ikke betaler mit lån tilbage i rette tid

Mange tænker på hvad der sker hvis man ikke betaler sit lån tilbage rettidigt. Det kan typisk betyde, at du kommer til at skulle betale både en række gebyrer og ekstra renter på lånet. Og i yderste konsekvens komme til at blive opført i et register for dårlige betalere. Og er man kommet i register for dårlige betalere vil det fremover blive sværere at låne penge. Det er derfor vigtigt allerførst at overveje om du er sikker på at kunne betale lånet tilbage til tiden. Hvis du ikke er sikker på det vil det spare dig for en masse besvær og penge ganske enkelt at undlade at optage et lån. Har du optaget et lån og ikke betaler til tiden vil du typisk få en betalingspåmindelse. Her kan der allerede være pålagt et gebyr og strafrenter. Fortsætter du med ikke at betale er det typisk at låneudbyderen pålægger dig yderligere gebyrer og strafrenter og overdrager sagen til inkasso. I tilfælde af fortsat manglende betaling fra din side kan sagen ende i retten og du vil kunne dømmes til at betale. Her risikerer du tilmed at skulle betale for sagsomkostningerne, der således kommer oveni dit lån. Det vil være en god idé at kontakte låneudbyderen og se om det ikke er muligt at få en anden aftale om tilbagebetalingen af dit lån – f.eks. ved at skulle betale et mindre beløb ad gangen, men så over en længere periode så du er sikker på at kunne betale hele lånet tilbage. Vær dog opmærksom på at det samlede beløb du så kommer til at betale sandsynligvis vil være større end oprindelig aftalt.